Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Okuyuculardan trafik çözüm önerileri

Okuyuculardan trafik çözüm önerileri

Hatta Başkanı koruduğumu ve geçmişi kötülediğimi yazanlarda vardı. Tabi bunların ekserisi yaptığım araştırmaya göre muhalif partililerdi. Sonra eleştiri yapanlara net üzerinden cevap yazarak şehir içi trafiği ile ilgili eleştiri yapıyorsunuz ama önerileriniz nedir bunu yazın dedim.

Öneri yazma yerine yine Başkanı suçlayıp bizi taraf tutmakla suçladılar. Hâlbuki varsa güzel önerileriniz bunlarıköşemde paylaşıp yetkililere ulaştırayım dememe rağmen saldırılarını devam ettirdiler. Ama buna rağmen bazı okurlar önerilerini de yazarak bize ulaştırdılar. Objektif gazeteciliğimiz gereği bu önerilerin bir kısmını bugün ve yarın burada paylaşıyorum.

Orhan Karaaslan “ Sayın Kaya yazınızı okudum, neden objektif olamıyorsunuz onu bir türlü anlayamadım. Sorun sadece vatandaşın sabırsız oluşunda deyip kestirip atmışınız. Vatandaşı suçlamakla kalmamışınız Başkan konuyu kucağında buldu demişiniz. Hadi birinci dönem kucağında buldu ise ikinci dönem neden çözüm bulmadı,bunlar zaten kendi eseri. Açılmış yolları kapatarak çözüm bulunmaz. Sizin önerinizi doğru bulmadım, zaten ana arterleri kapata kapata bu hale geldi.”

Büyük Birlik Başlığı ile gelen emil “ kusura bakmayın ama yandaş medyanın ne olduğunu şimdi daha iyi anladım. Sayın Kaya kurtuluş yolu bu sene dört sefer yapılıp bozuldu, Hastane yolu üçüncü defa yapılıp bozuldu. Mevcut yollar MemişBey ve Osman Bey zamanından kalma projeler. On yıldır bir proje geliştirselerdi bugün bu sıkıntı yaşanmazdı. Yolların kapanmasını önereceğinize 10-15 dakikalık parklar için para alınan parkların kaldırılmasını önerse idiniz yandaş medya olmadığınızı söyleyebilirdim. On yılda trafikle ilgili çok şey değişebilirdi, ama maalesef bir tane proje üretilemedi. Evet, Başkanımız çalışıyor yaptıklarını ve yapacaklarını koca koca resimlerle halka duyuruyor.”

Nevzat Pişkin “ Sayın Kaya evet çözüm var. Sayın Başkan alt yapıya girmiyor, göstermelik üst yapı yapıyor. Belediyenin önündeki boşluk fevkalade yer altıotoparkı olabilirdi, lise önünden kurşunlu cami yanından eski sanayi caddesi altgeçit yapılabilirdi. Bunları yapmak düşünmek Belediyenin işidir.”

Osman Yıldız “ Erdoğan ağabey sakın eleştirime kırılma yaz tatiline gittim, izinden yeni döndüm. Aksaray’ın maalesef temel sorunları kökten çözülemiyor, günü birlik işler yapılıyor. Trafiği bu kadar kötü bir şehir yok, nedir bu hastane yolundan giden 40m. Yol hala küçültülüyor. Bu yolların genişletilmesini beklerken ha bire daraltılıyor, 2 sene sonra bu yolların hali nasıl olur.”

Nurettin Aktan “ Bir bilen ve 2009 yılında Belediye Başkan adayı olarak açıklama hissettim. İmar planında yollar ve meydanların nasıl kullanılacağı sabittir çözüm için İmar çeşit projelerinden biride ulaşım imar planıdır. Bu yapılmamışhatta istişare bile edilmemiştir, trafiğin bu hale gelmesinin en büyük nedeni bankalar caddesinin meydana katılması ve eski sanayi caddesinin tek yön olmasıdır. En büyük sorun ise yolların darlığıdır. Nevzat abi döneminde ulu cami önü ve valilik etrafına yapılan meydan düzenlemesi bir bütün halinde trafik ve otopark sorunlarını çözecek şekilde düzenlenseydi, bankalar caddesi de alt geçit olabilir, ulu cami ve valilik önünde de müsait düzenlemeler yapılarak otopark çözülürdü. Yeni bir imar kentsel dönüşümle aşamalı şekilde uygulanarak çözüm bulunmalı.”

Mehmet Kandemir “ Saygı değer Erdoğan Bey gerçekten sizi hiç kaçırmadan okuyan bir okuyucunum. Hatta çoğu müşterim Erdoğan Bey bugün ne yazmış diyerek okuyanlarıbiliyorum. Kaleminizde kendiniz gibi dürüst biliyorum, ancak trafik konusunda neden Nevzat Beyi koruma altına alıyorsun? Nevzat Beyin hiç mi kusuru yok, bakın şu Atatürk bulvarındaki bisiklet yolu diye yaptıkları yere. Zaten buralar normal araçları çekmezken birde bisiklet yolu diye yolu iyice küçültüyorlar. Allah aşkına şehirde kaç kişi bisiklete biniyor. Çok geniş yollarımız olurda yaparsınız.

Belediyenin karşısındaki yola bir bakın, burada indi bindi yapılır mı? Geçin eski karakola inen yola bir göz atın ne halde. Park yeri yapacağım diye yolları otopark yaptı bundan belediye ne kazanıyor? Hangi caddemiz doğru dürüst anlamış değilim.”

Elçiye zeval olmaz, bende bu eleştirilerden nasibini almış bir yazar olarak yanlı yazı yazıyorsun diye şahsıma hakaret edenleri de hoş görüyorum. Bu arada çok önemli bir konuyu gündeme getirdiğim için bana teşekkür edenlerin sayısı da az değil. Bana gelen yorum ve maillere yarında devam edeceğim. Gelen her mesaj ve yoruma yer veremeyeceğim için okurlar beni bağışlasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi