Yerleşim alanı projesi

      Bu haberi okuyan birçok okur bana konuyu sordular. Zannedersem haberi iyi anlamış olmalılar yâda yanlış anlamışlar. Yapılcan bölgesine doğru yapılması düşünülen bu proje 20 bin kişiyi istihdam edecek.

       Bu yapılacak yerleşim alanını okurlar TOKİ tarafından yapılıp dar gelirli ailelere verilen yerler gibi anlamışlar. Evet, eğer proje gerçekleşirse yine toki tarafından yapılacak ama bu evler dar gelirli ailelere dağıtılmayacak.

      Yapılması planlanan ve birkaç ilde yapılması düşünülen bu yerleşim alanı ile ilgili evlerin ilimizde de yapılması için girişimlerini sürdüren Milletvekillerimiz ilimizi de birkaç il arasına koydurmayı başarmışlardır. İlimize de yapılacak olan yerleşim alanı evleri büyük bir aksaklık olmazsa ilimizde de yapılacak.

       Proje olarak ilimiz işin içine dahil edilmiştir. Ancak henüz ihalesi yapılmamıştır, ihale aşamasına gelmiş durumdadır.

      Bu yerleşim alanının TOKİ evleri zannedenlerin bana sorması sonucunda işi eksik aktarmayayım diye haberi basına açıklayan Ak Parti İl Başkanı Sayın Fatih Yıldırıcı ile yaptığım görüşmede konuyu yukarda aktardığım şekilde bana tekrarladı.

       Bu yapılacak evler uzun zamandır konuşuluyordu. Yapılacak bu yerleşim alanı afet ve felaketler de kullanılacak. Allah göstermesin olası bir deprem ve selde mağdur olan hemşerilerimiz kullanacaklardır. Mağdur olan vatandaşların yer yurt aramaması ve çadır kent gibi yerleşim alanları oluşturmadan bu hazır evlere yerleştirilecekler.

      Bu evler sadece ilimiz için değil yine başka illerde deprem ve afetlerde evsiz kalanlara istihdam edilecek. Kısacası bu evler hazır vaziyette bekleyecek olası bir durumda vatandaşın kullanımın açılacak.

        Hatta buraya Suriye’den ülkemize sığınmacı olarak gelenlerde geçici olarak istihdam edilecekler.

       Bazen şunu diyebiliriz ilimizde bu insanların işi ne. Allah kimseyi ülkesiz, yurtsuz ve evsiz etmesin. Vatanından olmak ve gurbet de evsiz barksız çadırlarda sağlıksız koşullarda yaşamak öyle kolay değil.

      Anlayacağımız yapılacak olan bu 20 bin kişilik yerleşim alanı. Hazır vaziyet de bekleyecek acil durumlarda kullanılacaktır. TOKİ tarafından vatandaşlara belli bir aidatla dağıtılacak evler olmadığını bir kere daha belirtmek isterim.

      Bu tür yerleşim alanları aslında ülkemiz için gerekli olduğunu düşünüyorum. Geçmişte deprem bölgelerinde vatandaşlarımızı istihdam edecek doğru dürüst depreme dayanıklı evlerde barındıramamıştık. Çadırlarda kalan vatandaşlarımız perli perişan olmuştu.

       Bu yaşanan acı hatıralar devletimizi harekete geçirerek bu tür evler yapmaya yöneltmiştir. Ümit ediyorum ki, bu evlerin bütün ülkemize kısa zamanda yayılması. Bu tür yapılaşmayı bırakın düşüncesini bile on yıl evvel aklımıza getirmezdik.

      Bugün bunun düşünülüp yapılması ülkemiz için büyük bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Bu yapılaşmanın ilklerinin ilimize yapılması proje aşamasında olması bile çok büyük bir başarıdır.

       İlle de bu tür afet ve felaket bizde olmaz başka yerde olur diye bir kural ve kaide yoktur. Allah korusun bir depremde ilimizde ne kadar hasarın olacağı uzmanlarca söyleniyor. Böyle bir evlerin ilimizde olması çok büyük bir şans.

       Evlerin ihale aşamasına gelmesini ve kısa zamanda yapılmasını bekliyoruz.

Bu yazı toplam 1594 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum