Ziraat odası ve Atso Ortaköy’deydi

         

    Konu Ziraat Odaları Genel Başkanı Sayın Şemsi Bayraktar Ortaköy ilçesinde yeni oda binasının açılışına katılırken, Ağaçören ilçesi Ziraat Odasına da nezaket ziyareti yaptılar. Bu iki ziyaret ve açılışı takip ettikten sonra dönüşte ben Ağaçören’de kaldım. Buradaki dostlarla beraber olup sohbet ettim. Buradan Atso’nun Ortaköy toplantısına İl Genel meclis üyesi Mahmut Aktürk, Hakan Eren ve Ercan Yeşilöz ile beraber katıldım.

      Ziraat odası Başkanı Emin Koçak ve çevre il oda Başkanları, Borsa Başkanı Hamit Özkök, Koyun Keçi Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, sol sahil sulama başkanı Mustafa Şahinle beraber yola çıkarak Genel Başkan Şemsi Bayraktarı karşılayıp yola çıktık.

      Ortaköy ilçesine tahsis edilen yeni Ziraat Odası binasının açılışına katıldık. Oda açılışı için gelen kalabalık fevkalade idi, protokolün yanında halkta yoğun ilgi gösterdi. Konuşmalardan sonra binanın açılışı yapıldı. Açılışa Kaymakamı Harun Başıbüyük, Ortaköy Belediye Başkan ve Başkan yardımcısı Mehmet Ekici, Aksaray Ticaret odası Başkanı Ahmet Koçaş ve yönetimi sonradan katıldılar. Burada genel olarak çiftçinin sorunları dile getirildi.

      Daha sonra Ağaçören ilçesine geçilerek Ziraat Odası binası gezildi. Odanın önüne kurulan düzende oturularak sohbet edildi. Sohbette Bayraktar çiftçilerin sorunlarını dile getirerek, “önümüzdeki ramazandan itibaren çiftçilerimizi zor günler bekliyor. Çiftçilerimizin sorunlarını sadece kendilerinin dile getirdiğinden” bahsetti. Bu arada bazı çiftçiler sorunlarını kendisine anlatarak çözüm istediler.

     Burada şunu belirtmeliyim ki, gerçekten son dönemlerde Emin Koçak dönemine kadar Genel Başkanın ilimize gelip açılış ve etkinlilere katıldığını ben pek hatırlamıyorum. Ama bu dönem defalarca ilimize gelen genel başkan çiftçilerimizin dertlerini dinlediğini gördük.

      Buradan Bora geçen Genel Başkan ayrıldı ve biz Ağaçören’de kalarak Belediye Başkanı Sayın Tuncay Atak ve Ak Parti ilçe Başkanı Sayın Mustafa Yüksel ile beraber Koyun keçi birliği ilçe başkanı Ercan Yeşilöz’ün odasında sohbet ederek eskileri yad ettik.

      Daha sonra Aksaray Ticaret Odasının ilçelerde düzenlediği işadamları ile bir araya geldiği toplantıya katılarak buradaki konuşma ve hedefleri dinledik. Açık alan olan bahçede yapılan toplantıya Ortaköy’den bir hayli katılım vardı.

     Atso Başkanı Ahmet Koçaş ve yönetimi gelen misafirleri beraber karşılayarak misafir ettiler. Daha sonra yemek verildi ve yemek sonrası konuşmalar yapıldı. İlk konuşmayı yapan Meclis Başkanı Fatih Tekin, Rafet Altınpınar, Ortaköy Kaymakamı Harun Başıbüyük birer konuşma yaptılar. Odanın çalışmaları slayt gösterisi ile misafirlere tanıtıldı. Oda yönetiminden Hatice Şahin Eroğlu, H. İsmail Başer, Murat Koyuncu, Ahmet Kulak ve Murat Dursun toplantıda hazır bulundular.

     Daha sonra kürsüye gelen Başkan Ahmet Koçaş çok önemli konuşmalar yaptı. En çok beğendiğim cümlesi ise; “ eski köye yeni adet mi getireceksiniz diyorlar, evet eski köye yeni adetler getirerek ticarette esnafımızın yararına ne varsa onu getirmeye azimliyiz” dedi.

       İlimizdeki çalışmaları her ilçemize yayacağız diyerek harekete geçmenin zamanın geldiğine vurgu yaptı. Gerçekten uzun yıllar özlediğimiz heyecan ve çalışmaları yapmaları takdire şayandır. Yatırımcı ve işadamlarını teşvik etmeleri, onlara plaketler vererek onurlandırmaları çok güzel bir teşvik diye düşünüyorum. Toplantıya Ortaköy, Ağaçören ve Sarıyahşi işadamları katıldılar.

     Ben aslında bugün ilimizdeki siyasi gelişmeleri ve değişimleri ele alacaktım. İlimizde gerek muhalefet gerekse iktidar partisinde önemli gelişmeler oluyor. Bunu uzun zamandır takip ediyorum ve notlar alıyordum. Bu konuya bir sonraki yazımda değineceğim bakalım ilimiz siyasetinde neler oluyor....

Bu yazı toplam 1604 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.