Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

Yazarlık Hikâyem

Yazarlık Hikâyem

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin 08 Ağustos 2015 Cumartesi günü İl Halk Kütüphanesinde düzenlediği programda, Hüzeyme Yeşim Koçak, Kazım Öztürk ile birlikte yazarlık hikâyelerimizi anlatma imkânına sahip olduk. Bu vesile ile TYB Konya Şube Başkanımız M. Ali Köseoğlu Bey’in şahsında, emeği geçenlere, Programı düzenleyen Duran Çetin Bey’e ve programımıza katılarak bizleri memnun eden bütün gönül dostlarımızakalb-i şükranlarımı sunarım. Allah (c.c.), her birinden razı olsun.

Yazmaya başlamama; aile ortamının, okuduğum okulların ve sonucunda bütün öğrendiklerimi bir Müslüman olarak Kuran ve Sünnet merkezli,  anlayıp, yorumlayıp, Milli şairimiz M. Akif Ersoy’un kendisine dert edindiği,asımın neslini yetiştirmeye yönelik olarak, ben de acizane, elimden gelen katkıyı sağlayıp, insanlarımıza faydalı olmak için, yazmaya başladığımı ifade etmeye çalıştım. Yetiştiğim aile ortamının, Okumayı çok seven, halen günlük okumalarını düzenli olarak sürdüren babam Seyit Mehmet Ersöz, bu güne kadar on dokuz kitabı yayınlanan amcam Veyis Ersöz, amcaoğlu Salih Sedat Ersöz, dayım Mustafa Öztürk, halamın oğlu Sıtkı Yonca ve diğer akrabalarımın güzel örnek oluşları, yazmaya başlamamda etkili olmuşlardır.

     Yazmaya başlamama; aile ortamımın etkili olduğu gibi, okuduğum okulların da çok büyük katkıları olmuştur. İlk ve orta tahsilimi Akören de ikmal ettikten sonra, 1980 yılında Konya İmam-Hatip Lisesinden, 1984 yılında da Konya Selçuk Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinden mezun olduğumu, bu dönemlerde ve sonrasındabir çok ilim, irfan meclislerinde bulunup, sağlam bir alt yapıya sahip olduğum için okuyup yazmamıza,‘Yazarlık Hikâyem’in yaklaşık otuz yıl öncesinden başladığını anlatmaya çalıştım. Ayrıca, güzel ülkemiz Türkiye’mizin bir çok okulunda Öğretmen ve idareci olarak görev yaptığım dönemlerde de yazmaya olan iştiyakımın artarak devam ettiğini belirttim.

     İslâm’ın İlk emrinin; “Yaratan Rabbinin adıyla oku!” (AlakSûresi âyet:1)emri   vePeygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.), hadis-i şeriflerinde:“Ya öğreten, ya öğrenen, ya dinleyen, ya da ilmi seven ol. Sakın beşincisi olma, helak olursun.” (Mecmau’z- Zevaid, c.1, s.122)"İnsan öldüğü zaman, amelinin sevabı kesilir. Ancak  (hayrın devamlı olması ve faydasının kesilmemesi sebebiyle)şu  üç şeyin sevabı kesilmez: Sadaka-i Câriye(Müslümanların yararlanması için bir şeyi Allah rızası için vakfetmek gibi), faydalı ilim (insanlara Allah rızası için dinî ilimleri öğretmek veya bunun için kitap yazmak gibi), kendisine duâ eden hayırlı evlât (insan vefat ettikten sonra arkasında kendisine rahmet ve mağfiretle dua eden birisini bıraktığı zaman, o evlâdın duası, yabancı bir kimsenin duasından daha çok kabule şayandır. )" (Müslim; hadis no:1631) buyrulduğu için yazmaya çalıştığımı ifade etmeye gayret ettim.

     Güzel insanların okuduğumuz eserlerinden de etkilendiğimiz bölümlerini birkaç örnekle aktarmaya çalıştım. Konya’mızın manevi mimarlarından, Merhum Üstad Necip Fazıl Kısakürek’ten,Merhum Mehmet Akif Ersoy ile birlikte bir çok güzel insandan ve Hocalarımızdan örnekler sunmaya çalıştım. Bu vesile ile  vefat edenlere, Allah (c.c.), Rahmet eylesin. Mekânları Cennet olsun. Hayatta olanlara da hayırlı, bereketli ve güzel uzun ömürler diliyorum.

Doğrudan doğruya Kur’an dan alıp ilhamı

Asrın idrakine söyletmeliyiz İslâm’ıM. Akif ERSOY

     Yaklaşık otuz yıl önce, seksenli yılların sonlarından itibaren dört yıl, Konya Postası Gazetesinde, daha sonraki yıllarda birçok dergi, gazete ve internet sitelerinde yazılarım yayımlandı. 2007 yılından itibaren de, ANMEG Vakfı bünyesinde bulunan Yeni Konya Gazetesinde yazılarım yayımlandı ve halen devam etmektedir.Damıtılmış Damlalar İsimli 2.Baskısını Yapmış Yayımlanmış eserim bulunmaktadır. Ayrıca, Muhammedül Emin Alemlere Rahmet Hz. Muhammed (s.a.s.), Ayetlerin Işığında Peygamber Kıssaları, Helâk Olan Kavimler ve Sebepleri, Mezhepler tarihi (Ehl-i Sünnet, Şia), konuları üzerinde çalışmalarımın devam etmekte olduğunu ifade ettikten sonra; yazarlık hikâyeme çok büyük etkisi olan; Zulmü alkışlayamam, Zalimi asla sevemem…Şiirini okuyarak konuşmamı tamamladım.

Program sonunda, günün hatırasına katılım belgelerimizi takdim eden, eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Doç. Dr. Halil Ürün de, ‘Okuyan yazar, yazan da okur’ Okumayla yazma birbirinin ikizi gibidir, ikisi birbirini tetikler. Yazarlarımızın geride bırakacakları bir sadaka-i cariyeleri var. Önceki yazarlardan nasıl etkilenmiş isek bu yazarlarımızdan da gelecek nesiller etkileneceklerdir. Bu sevda bitmeyecektir” konuşması sonrası program tamamlanmış oldu. Emeği geçenlere tekrar teşekkür eder, sıhhat ve afiyetler dilerim.

14653.jpg14672.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Lütfi Ersöz Arşivi