Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

Damıtılmış Damlalar’ın Üçüncü Baskısı Okuyucu İle Buluştu

İslam, ilim alanında ilerlemeyi Müslümanlara farz kılan bir dindir. Böyle bir dinin mensubu olmak şereflerin en güzelidir. Dinimiz İslam okumaya, araştırmaya, düşünmeye çok büyük önem vermiştir. O’nun içindir ki, ilk emri “Oku” olmuştur. Bilenlerle bilmeyenlerin bir olmayacağı, ilmin beşikten mezara kadar kadın erkek Müslümanlara farz olduğu, ilmin Çinde bile olsa alınması gerektiği ifade buyrulmuştur.

 

‘DAMITILMIŞ DAMLALAR’ isimli eserimin birinci ve ikinci baskısı Kardelen, üçüncü baskısı iseÇimke yayınları tarafından yayımlanmıştır.Birinci baskısı 240, eserin genişletilmiş ikinci ve üçüncü baskıları ise 312 sayfadan oluşmaktadır.‘Damıtılmış Damlalar’ eseri;Sosyal, Tarihi, Bilimsel, Dini Konu başlıklarında dört bölüme ayrılmış olup, 114 ana konu başlığı içerisinde, çok önemli ve özlü bilgiler sunulmuştur.

 

 Kitabımın önsözünde, "Bu eserimde; Özden gelen sözlerimi aktarıp, gerçeklerle yüzleşmemize yardımcı olması düşüncesiyle, gönül köprüsü oluşturarak, şuura yolculuk yapmamızı, Damıtılmış Damlalar halinde dualarınızla birlikte hakikatlere ulaşalım istedim" diyerek özün özünü vermeye çalıştım. İnsanlığa faydalı olup, amel defterimin öldükten sonra da kapanmamasını düşündüğüm için eserimi yayımlamış bulunuyorum.

     Malumunuz hadisi şerifte:“İnsan öldükten sonra amel defteri kapanır ancak şu üç kimse müstesnadır;

1-)Sadaka-i Cariye(Hayır sahipleri),

2-)Hayırlı evlat yetiştiren anne-baba,

3-)Faydalı ilim sahipleri.”buyrulmuştur.

 

Eserimde;  kötü, çirkin ve zararlı alışkanlıkların yanlışlığını anlaşılır bir üslupla gözler önüne sererken sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının önemini vurgulamaya çalıştım. Ayrıca,Karanlığı aydınlığın yok ettiği gibi, her birimiz üzerimize düşen maddi ve manevi görevleri yaparak, hem dünya, hem de âhiret hayatında kurtuluşa erip, huzurlu ve mutlu olmalıyız mesajını vermek istedim.

 

Emekli Kıdemli Kurmay Binbaşı, Şuur isimli şiir kitabının sahibi Cengiz NumanoğluÜstad ile yaptığım istişare sonucunda;  kitabımın isminin ‘Damıtılmış Damlalar’ olmasının güzel olacağını belirtmesi üzerine eserimin ismini ‘Damıtılmış Damlalar’ olarak belirledim. Gerek Kitabımın ismini önermesi, gerekse ‘Damıtılmış Damlalar’Kitabıma yazdıkları takdim,fiili, kavli dua ve desteklerinden dolayı, Cengiz Numanoğlu Üstada enkalb-i şükranlarımı sunuyorum. Allah(c.c.) kendilerinden Razı olsun.

 

‘Damıtılmış Damlalar’ eserimden başka,‘Âyetlerin Işığında Peygamber Kıssaları Ve Helâk Olan Kavimler’ ve ‘Muhammedül Emin Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Ve Sellem Efendimizin Hayatı’ isimli yayımlanmış eserlerim bulunmaktadır.

‘Damıtılmış Damlalar’ isimli eserimin üçüncü baskısının yapılması bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir.  Amacım siz değerli okurlarımıza faydalı olmak ve aynı zamanda öldükten sonra da amel defterimin kapanmamasını düşünerek eserimi yayımlamış bulunuyorum. Değerlendirmelerinizi bekliyorum. Kusur ve hatalar bana ait olup, güzellikler Rabbimizin, lütfudur. Allah (c.c.) yâr ve yardımcımız olsun.Duâlarınızda unutulmamak dileği ile Allah(c.c.)’a Emanet Olunuz.Çimke Yayın evine ve emeği geçenlere kalb-i şükranlarımı sunar, sıhhat ve âfiyetler dilerim.

Kitapsever kardeşlerimiz, Kitaplarımı; Yayın Evlerinden veya verdiğim mail adresine ulaşarak temin edebilirler.

Bu yazı toplam 1648 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.