Federasyon’un Türkiye’ye Kaybettirecekleri

Bu sefer milletimiz de cumhurbaşkanlığı seçimine gidecek. Son zamanlarda ülkemizde seçim tartışmaları devam ederken, bir yandan da “Sistem değişikliği olacak mı?” sorusu gündeme sık sık gelmektedir.

Başkanlık sistemi ilk defa birkaç yıl önce dile getirilmişti. Peki başkanlık sistemi gerçekten ülkemiz için sağlıklı mıdır? Bu sisteme örnek olarak ilk akla gelen topluluk Amerika Birleşik Devletleridir. Peki ABD’de de uygulanan bu sistem Türkiye için de uygun mudur? Bir kere ABD muazzam bir askeri güce sahip. Bir huzursuzluk halinde dünyayı yüzlerce kere dize getirecek atom bombasına sahip. Bizim ülkemiz ise çok küçük, gücümüz sınırlı ve halen PKK’ya karşı mücadele veriyoruz.

Bilindiği gibi Avrupa Birliği’ne aday olmamızdan sonra AB anayasasını kabul etmek zorunda kalmıştık. Bu anayasanın maddelerinden biri olan yerel yönetimler özerklik şartı ile il genel meclislerine ve belediyelere çeşitli yetkiler verilmişti. Böylece Güneydoğu’da yetkilileri genişletilen PKK’nın destekçisi belediyeler, ideolojilerini savunabilecekleri ortamı edinmiş oldular. Çözüm süreciyle birlikte ise PKK ve PKK ideolojisini savunan siyasi partiler özerklikliği ülkemiz için güzel birşeymiş gibi göstermeye çalışarak gündemde tutmaya çalışmaktadırlar. Ülkemizde güya Kürt-Türk ayrımı varmış gibi konuşulmakta, federasyon sistemiyle Kürtlere demokratik haklarının verileceği iddia edilmektedir. Oysa Türkiye’de meydana gelecek bir özerklik sistemiyle Kürt halkı komünist ideolojinin etkisi altına girecek ve ezilecektir.

PKK federasyon sistemiyle kendi askeri güçlerini kurmayı hedeflemekte, hatta kendi yargı sistemlerini oluşturmayı düşünmektedir. Bu şekilde Güneydoğu’da bir Komünist Kürdistan amaçlanmakta, Kürt halkı bu ideolojinin kuralları içerinde yönlendirilmek istenmektedir.

Güneydoğu’da devam eden PKK faaliyetlerinin ardında Marksist-Leninist-Komünist ideolojinin olduğu unutulmamalıdır. Bu ideoloji Allah’ı, Kuran ahlakını, yaratılışı reddeden dinsiz bir harekettir. Güneydoğu halkı ise dindar ve devletine bağlıdır. Ancak Kürt kardeşlerimizin bir kısmı PKK’nın ideolojisinin farkında değildir. Bu yüzden özellikle Güneydoğu’da devletimizin PKK’nın gerçek hedefini ve yapısını eğitimle anlatmalıdır. PKK’nın fikri dayanağı yıkıldığında tutunacak bir ideolojisi olmayacak ve yıkılacaktır.

Türkiye’de PKK tehlikesi olmasaydı federatif sistem düşünülebilirdi. ABD gibi ülkeler birbirinden ayrı parçaların birleşmesiyle meydana gelmiş birlikteliklerdir. Türkiye ise zaten bütün olan Osmanlı’dan geriye kalan bir ülkedir. Günümüzün en büyük problemi kuşkusuz ki Ortadoğu’da Müslümanların birbirini kırıp geçirmesidir. İslam coğrafyasında Türkiye kurtarıcı olarak görülürken, ülkemizi bölmek yerine Osmanlı’nın kaybettiği toprakları geri kazanmak için çabalamak en akılcı olanı olacaktır. Tabii Türkiye bunu sevgiyle, hoşgörüyle kısacası Kuran ahlakı ile yapmalıdır.

Bu yazı toplam 1877 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.